Update 16.04.2020

place Update 16.04.2020
April 16, 2020 3:21 pm

Canalizarea NU este coș de gunoi!

Odată cu izolarea la domiciliu, pe fondul restricțiilor impuse de riscul infectarii cu noul coronavirus, se constata o accentuare a problemelor de functionare a sistemului public de canalizare.

Ne exprimam ingrijorarea fata de modul in care anumiti utilizatori aleg sa foloseasca serviciul de canalizare. Din interventiile efectuate de catre personalul Apa Ilfov, se constata ca, in majoritatea cazurilor, canalizarea este infundata de materiale si obiecte care, in mod firesc, ar trebui aruncate la cosul de gunoi, NU la canalizare!

In imagini: statie de pompare ape uzate blocata de servetele umede si alte materiale care nu sunt destinate canalizarii.

Facem apel la responsabilitate si solicitam tuturor utilizatorilor sa foloseasca in mod corect serviciul de canalizare, facand diferenta intre deseurile menajere si apele uzate menajere.

NU aruncati la scurgerea chiuvetei de bucatarie sau in vasul de toaleta:

  • Masti si manusi de protectie, alte articole sanitare
  • Servetele umede, prosoape de hartie, betisoare urechi
  • Scutece sau alte absorbante pentru igiena intima
  • Articole de imbracaminte, lenjerie intima
  • Uleiuri, grasimi, alte resturi alimentare
  • Materiale de constructii, ambalaje, pungi
  • Medicamente, substante toxice, deseuri periculoase (interzis prin lege)

Aruncarea la canalizare a unor astfel de obiecte conduce la infundarea si obturarea conductelor, la depunerea unor sedimente cu efect coroziv, la refularea apelor uzate menajere, la defectarea statiilor de pompare ape uzate si a celor de epurare.

Toate aceste disfunctionalitati pot genera daune importante in procesul de operare al companiei, inclusiv pentru sanatatea angajatilor care asigura zilnic mentenanta sistemului. De asemenea, mediul inconjurator poate fi serios afectat in comunitatile in care sistemul public de canalizare nu este exploatat corespunzator.

Canalizarea NU este coș de gunoi! Fii responsabil!

Noutati