Noutati

placeUpdate 11.05.2021
Adaugat: 11-05-2021 13:58

Se oprește apa în Moara Vlăsiei, miercuri, 12 mai

Miercuri, 12 mai 2021, în intervalul orar estimativ 09.00-17.00, serviciul de alimentare cu apa va fi întrerupt în localitatea Moara Vlăsiei, în scopul realizării unor lucrări la rețeaua de distribuție.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 10.05.2021
Adaugat: 10-05-2021 12:12

Întrerupere planificată a apei potabile

Miercuri, 12 mai, în intervalul orar estimativ 09.00-22.00, serviciul de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt în localitățile Domnești și Clinceni, în scopul igienizării rezervorului de înmagazinare apă potabilă.

placeUpdate 05.05.2021
Adaugat: 5-05-2021 10:02

A fost lansată aplicația mobilă PayPoint. Facturile Apă Ilfov pot fi achitate prin această aplicație.

placeUpdate 26.04.2021
Adaugat: 26-04-2021 09:27

Apă întreruptă în Ciorogârla, astăzi, 26 aprilie

În intervalul orar 06.00-22.00, serviciul de alimentare cu apă potabilă va fi sistat în localitatea Ciorogârla, în scopul efectuării unor lucrări de curățare la Gospodăria de Apă.

placeUpdate 16.04.2021
Adaugat: 16-04-2021 10:26

Serviciu de alimentare cu apă întrerupt în Dobroești

Serviciul de alimentare cu apă potabilă este întrerupt astăzi în comuna Dobroești, în intervalul orar estimativ 10.30-14.00. Străzi afectate: Progresului, Iancu Petre și Mărăști. Echipa Apă Ilfov depune toate eforturile pentru localizarea și remedierea avariei, în cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 15.04.2021
Adaugat: 15-04-2021 15:34

Serviciu de alimentare cu apă întrerupt în Jilava.

Serviciul de alimentare cu apă potabilă este întrerupt astăzi în comuna Jilava, în intervalul orar estimativ 16.00-18.00. Străzi afectate: Drumul Gării și Ungureni. Echipa Apă Ilfov depune toate eforturile pentru localizarea și remedierea avariei, în cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 14.04.2021
Adaugat: 14-04-2021 18:25

O nouă stație de tratare a apei potabile în Mogoșoaia

Apă Ilfov a pus în funcțiune o noua stație de tratare a apei potabile, la Gospodaria de Apă nr. 2 a localității Mogoșoaia, prevazută cu un sistem performant de filtrare și clorinare. Acest procedeu de tratare este bazat pe procese de schimb ionic, ce au capacitatea de a reține și îndepărta cationii de calciu, magneziu, fier, mangan și amoniu.

Odată cu punerea în funcțiune a noii stații de tratare a existat posibilitatea ca la primul contact cu apa să apară senzația de „apă uleioasă” sau „apă care nu îndepartează detergentul”, așa cum reclamă recent o parte dintre utilizatorii serviciului, această senzație fiind generată tocmai de lipsa sărurilor de calciu și magneziu, care în mod normal ar fi reacționat mai rapid cu compușii din săpun sau detergenți si ar fi fost necesar un timp de clătire mai scurt.

Apa potabilă livrată prin sistemul public al localității Mogoșoaia îndeplinește parametrii de calitate și standardele prevăzute pentru sănătatea publică, fiind astfel utilizabilă pentru consum.

Amintim și faptul că Operatorul are în implementare, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), investiții cu fonduri europene stabilite pentru localitatea Mogosoaia ce vizează extinderea gospodăriei de apă cu noi grupuri de pompare, reabilitarea celor 8 foraje existente, mărirea capacității de înmagazinare a apei prin construirea unui rezervor de apă, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a rețelelor de canalizare, precum și realizarea unei aducțiuni din sistemul Apa Nova Bucuresti pentru suplimentarea volumelor de apă. Aceste investiții fac parte din obiectivul specific „Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabila a populației”.

La secțiunea Servicii – Calitatea Apei din acest site pot fi consultate cele mai recente buletine de analiză a calității apei potabile distribuite în aria de operare a companiei.

placeUpdate 09.04.2021
Adaugat: 9-04-2021 16:39

A fost semnat primul contract de lucrări din POIM

Contractul de execuţie lucrări R-03 „Reabilitare si extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Pantelimon, Brănești” este primul contract semnat în cadrul POIM.

Contractul a fost atribuit Asocierii Acvatot S.R.L. – Omega Star Sistems S.R.L. – Mid Instal 2003 și are o valoare estimată în valoare de 89.920.077,49 lei fără TVA.

Lucrările acestui contract fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“,proiect cofinanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul include realizarea următoarelor lucrări la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitățile Pantelimon și Brănești:

Nr. Crt.Denumire lucrareU.M
1Extindere retea distributie apă Pantelimon30.3 Km
2Extindere retea de canalizare Pantelimon24.8 Km
3Statii noi de pompare apă uzată Pantelimon6 buc
4Extindere retea distributie apă Brănești33.2 Km
5Extindere retea canalizare Brănești29.1 Km
6Statii noi de pompare apă uzată Brănești12 buc

Contractul de lucrări cuprinde execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, în scopul reabilitării şi extinderii reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare şi a staţiilor de pompare apă uzată, în conformitate cu cerinţele, impunerile şi restricţiile specificate în documentația de achiziții.

Durata de execuție a lucrărilor este de 34 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.

Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

placeUpdate 26.03.2021
Adaugat: 26-03-2021 12:15

Noi străzi din Pantelimon vor fi alimentate cu apă potabilă

Au fost finalizate probele pentru punerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu apă potabilă pe următoarele străzi din orașul Pantelimon:

  • rețele executate de către Apă Ilfov, în cadrul proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene: Viilor l, Brândușei, Câmpului, Molidului, Fagurilor, Făgetului, Intrarea Câmpului (între str. Campului si str. Intr. Răscoalei), Intrarea Răscoalei ( între str.Molidului si Str.Ulmilor),
  • rețele executate de către Autoritatea Publică Locală: Drumul Gării (intre str. Mioriței si str. Mureș), Ghindei, Ghioceilor, Macului, Nucului.

Toate aceste rețele dispun de branșamente la limita de proprietate. Pentru a avea acces la serviciul public de alimentare cu apă potabilă, cetățenii sunt invitați să depună documentația necesară obținerii avizelor de branșare.

Mai multe detalii despre procedura de branșare, puteți obține accesând această pagină.

placeUpdate 22.03.2021
Adaugat: 22-03-2021 22:37

Ziua Mondială a Apei

Tema Zilei Mondiale a Apei 2021 este despre modul in care evaluam, valorificam si pretuim APA.

Modul în care prețuim apa determină modul în care aceasta este gestionată, distribuita si utilizata. Valoarea apei este infinit mai mare decât prețul ei – apa are o valoare enormă și complexă pentru viata noastra de zi cu zi, pentru sanatatea si gospodăriile noastre, pentru dezvoltare si economie, educatie si cultura, pentru integritatea mediului inconjurator.

Dacă trecem cu vederea oricare dintre aceste valori, riscăm să gestionăm greșit această resursă vitala care, din pacate, pe fondul schimbarilor climatice tot mai accelerate, devine epuizabila.

In contexul pandemiei de COVID-19, rolul apei potabile a devenit mai intens valorificat, oamenii intelegand poate mai bine ca niciodata beneficiile accesului la apa potabila.

Sa nu uitam sa pretuim apa! Ce inseamna pentru tine?

Sursa https://www.worldwaterday.org/learn