Noutati

placeUpdate 18.09.2020
Adaugat: 18-09-2020 12:25

Rețeaua de apă de pe str.Vasile Alecsandri, Tunari, a fost dată în funcțiune!

Pentru a beneficia de serviciile noastre, va invitam sa depuneti documentatia in vederea obtinerii avizelor de bransare la sistem.

Conditii de bransare la reteaua de apa:

Se va depune la punctul de lucru local – str.Mihai Eminescu, nr.16 BIS – un dosar care sa contina, in copie, urmatoarele documente:
• Cerere tip aviz principiu (cerere disponibila la punctul de lucru sau online, pe www.acilfov.ro, sectiunea Avize);
• CI/ BI – pentru persoane fizice;
• Certificatul de inregistrare la Registrul Comertului – pentru persoane juridice;
• Act de proprietate/Autorizatie de construire sau acordul proprietarului pentru locatia unde se va executa lucrarea de racordare la retea;
• Un (1) exemplar – plan de incadrare in zona scara 1:2000;
• Un (1) exemplar – plan de situatie scara 1:500; executate de persoane fizice/juridice autorizate, cu amplasarea imobilului ce urmeaza a fi racordat;
• Imputernicire pentru persoane juridice;
• Dovada de plata a contravalorii taxelor.

Contravaloare avize:
Taxa aviz principiu PF: 79 lei fara TVA
Taxa aviz principiu PJ: 160 lei fara TVA
Taxa aviz definitiv+proiect PF/PJ: 225 lei fara TVA

Dupa obtinerea avizelor (de principiu si definitiv) solicitantul contracteaza o firma/persoana autorizata pentru executia bransamentului la reteaua publica. Contravaloarea executiei este suportata de catre beneficiar.

Dupa terminarea lucrarii, beneficiarul anunta Operatorul in vederea receptiei si a punerii in functiune a bransamentului. Receptia si punerea in functiune se efectueaza de catre Operator doar in conditiile in care lucrarea executata respecta proiectul tehnic si normativele tehnice in vigoare.

Semnarea contractului de furnizare:
In ultima etapa, contractul se incheie cu proprietarul imobilului sau cu o alta persoana care detine acordul proprietarului. Conform legii 241/2006 privind serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare, furnizarea serviciilor se efectueaza numai pe baza de contract. Utilizarea serviciilor fara contract reprezinta contraventie si se sanctioneaza, conform legii.

placeUpdate 18.09.2020
Adaugat: 18-09-2020 11:38

Casieria Apă Ilfov din Mogoșoaia se mută la o nouă adresă!

Începând cu data de 21.09.2020, casieria APĂ ILFOV va funcționa la o nouă adresă: strada AGRICULTORI, în incinta Gospodăriei de apă nr.2 – Mogoșoaia.

Vă mulțumim și vă așteptăm la noua locație!

placeUpdate 02.09.2020
Adaugat: 2-09-2020 22:15

Anunț întrerupere apă potabilă pentru comuna Tunari

Ca urmare a creșterii excesive a consumului de apă din rețeaua publică, cauzată îndeosebi de contextul epidemiologic actual, cat si de lipsa precipitatiilor din ultima perioada, se impune adoptarea unui program de întrerupere sistematica a serviciului de alimentare cu apa potabila, în scopul reumplerii rezervoarelor de inmagazinare, pana la nivelul optim de pompare si distributie.

Astfel, vă informăm că în aceasta perioada, în intervalele orare 24:00-05:00, serviciul public de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt, iar măsura va fi menținută până la refacerea completă a rezervelor de apă.

În acest context, facem un apel catre toti utilizatorii serviciului de a folosi apa de la rețeaua publică strict pentru uz casnic (baut, spalat, prepararea hranei si igiena locuintei) și să reduca la minimum utilizarea apei potabile în alte activități, cum ar fi: udarea gazonului, umplerea piscinelor, spalarea trotuarelor sau a masinilor, udarea culturilor agricole/gradinarit etc.

(Legea 241/2006 republicată: apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.)

In lipsa unei utilizari rationale si eficiente a apei din partea tuturor consumatorilor, capacitatea tehnica a Operatorului va fi afectata in mod inevitabil, iar serviciul de alimentare cu apa se va livra in limita rezervelor disponibile.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm ca suntem deosebit de preocupati in solutionarea acestei probleme si, in acest sens, va informam ca vom demara lucrarile de executie a doua foraje noi, in vederea cresterii productiei de apa potabila.

APA nu este o resursa inepuizabila! Sa NU o irosim!

placeUpdate 28.08.2020
Adaugat: 28-08-2020 15:34

Se oprește apa în Bragadiru, marți, 1 septembrie

Marți, 01 septembrie, în intervalul orar estimativ 10.00-13.00, serviciul de alimentare cu apă va fi întrerupt în orașul Bragadiru (este exclus Cartierul Independentei S-N și Cartierul Latin), în scopul montării contoarelor echipate pentru citirea index-ului la distanță.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 28.08.2020
Adaugat: 28-08-2020 14:08

Se oprește apa în Tunari, între orele 14.00-18.00

Astăzi, 28 august, în intervalul orar estimativ 14.00-18.00, serviciul de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt, în scopul realizării unor lucrări de mentenanță la sistemul public.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 19.08.2020
Adaugat: 19-08-2020 16:57

Se oprește apa în Dobroești, joi, 20 august

Joi, 20 august, în intervalul orar estimativ 09.00-12.00, serviciul de alimentare cu apă va fi întrerupt în localitatea Dobroești, în zona Livada, Fundeni și strada Câmpului.

În acest interval, echipa Apă Ilfov va efectua lucrări de mentenanță la sistemul public.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 18.08.2020
Adaugat: 18-08-2020 09:12

Se oprește apa pe strada Toamnei, Cartier Latin

Astăzi, 18 august, în intervalul orar estimativ 14.00-17.00, serviciul de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt pe strada Toamnei, Cartier Latin, Bragadiru, în scopul înlocuirii unei componente din sistemul public.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 05.08.2020
Adaugat: 5-08-2020 16:55

Se fac probe pentru punerea în funcțiune a rețelei de apă în comuna Vidra

Am demarat probele pentru punerea în funcțiune a rețelei publice de alimentare cu apă potabilă pe următoarele străzi din localitatea Vidra: Prelungirea Gării, Combustibilului, Calea București, Câmpului, Principală și pe strada paralelă cu CF București-Giurgiu.

Atragem atenția că pe toată perioada efectuării probelor pentru punerea în funcțiune a rețelei apa NU este potabilă, ca atare solicităm cetățenilor să nu utilizeze apa din sistemul public pentru niciuna din nevoile gospodărești.

După punerea în funcțiune a sistemului public de alimentare cu apă, cetățenii vor fi anunțați în vederea depunerii documentațiilor necesare obținerii avizului de branșare la sistem.

Până la această dată, compania Apă Ilfov a finalizat următoarele lucrări de investiții pentru reabilitarea și modernizarea sistemului public de alimentare cu apă din comuna Vidra, investiții ce depășesc valoarea de 2 milioane de lei fără TVA:

  • Investiții în stația de tratare și clorinare a apei, inclusiv montare filtre de ultimă generație pentru reținerea amoniului,
  • Investiții în reabilitarea și extinderea tabloului de comandă, echipat cu convertizor de frecvență, la stația de pompare apă potabilă,
  • Investiții în reabilitarea clădirii din incinta stației de apă, inclusiv refacere alei și căi de acces la stația de pompare apă potabilă,
  • Investiții în construirea unui nou rezervor de înmagazinare apă potabilă, inclusiv construirea platformei circulare din beton.

Pe termen mediu și lung, obiectivul companiei noastre este de a extinde și moderniza rețeaua publică de alimentare cu apă și de canalizare în întreaga arie a comunei. Pentru investițiile pe care le vom realiza, avem în vedere  cele mai bune soluții, astfel încât să asigurăm alinierea localității Vidra la standardele de mediu ale Uniunii Europene.

placeUpdate 29.07.2020
Adaugat: 29-07-2020 15:29

Se oprește apa în Măgurele, marți, 4 August

Marți, 04.08.2020, în intervalul orar 08:00-17:00, serviciul public de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt în comuna Măgurele. În acest interval se vor desfășura lucrări de igienizare a rezervorului de înmagazinare apă potabilă.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si vă mulțumim pentru înțelegere.

placeUpdate 29.07.2020
Adaugat: 29-07-2020 12:41

Rețeaua de apă de pe strada Dumitru N. Dumitru din Pantelimon poate fi pusă în funcțiune

În urma extinderii rețelei de apă potabilă cu o nouă conductă de aducțiune conectată la rețeaua din comuna Dobroești, locuitorii de pe strada Dumitru N. Dumitru pot avea acces la sistemul public de alimentare cu apă.

Pe această cale, invităm toți locuitorii de pe această stradă să depună la punctul nostru de lucru situat în strada Sf. Gheorghe, nr. 5 documentația necesară în vederea obținerii avizului de branșare la rețea.

Mai multe informații despre cum puteți deveni clienți ai Operatorului sunt disponibile la secțiunea Pagină CliențiAvize.