Noutati

placeUpdate 20.03.2020
Adaugat: 20-03-2020 11:42

Casierii Apă Ilfov închise până la 03.04.2020

În perioada 12 Martie – 03 Aprilie 2020, activitatea casieriilor Apă Ilfov va fi suspendată, în contextul riscului de răspândire a noului coronavirus COVID-19 și ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României.

Pentru a rămâne, în continuare, în legătură cu dvs., vă punem la dispoziție următoarele modalități de contact și plată a facturilor:

Transmitere informări/cereri/sesizări/contracte/documente: [email protected], fax 0374.205.204 și telefon 0374.205.200

Transmitere solicitări de branșare/racordare: [email protected]

Transmitere solicitări de emitere acord preluare ape uzate: [email protected]

Modalități de plată a facturilor:

PayPoint, SelfPay, UN-DOI

(în magazine de proximitate si hypermarket-uri)

Plata online pe www.acilfov.ro

Aplicația mobilPay Wallet, aplicație mobilă care poate fi descărcată gratuit din Google Play sau AppStore

Plata prin internet banking/mobile banking de la BRD. Detalii pe www.mybrdnet.ro

Plata prin ordin de plată: BRD: Cont RO02BRDE445SV36801914450 sau BCR: Cont RO82RNCB0091124743540001

Plata prin Direct Debit de la BCR. Detalii de www.bcr.ro
Plata la terminalele ROBO de la BRD.

placeUpdate 17.03.2020
Adaugat: 17-03-2020 15:31

Informare stații de plată SelfPay

Venim în întampinarea clienților noștri care nu mai pot utiliza plata facturilor la casieriile locale – pe fondul suspendării activității din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus – amintind una dintre cele mai eficiente metode de plată: Rețeaua de Stații de Plată SelfPay.

Stațiile de Plată SelfPay sunt amplasate in retelele nationale de retail modern (Mega Image, Profi, Carrefour, Kaufland), precum si in  benzinarii, mall-uri si magazine de proximitate. Iar cele mai apropiate Staţii de Plată SelfPay pot fi identificate accesand site-ul  www.selfpay.ro,  secţiunea „Localizare” – https://selfpay.ro/localizare/  . 

Celelalte modalități de plată alternative acceptate de către Operator le găsiti aici: https://acilfov.ro/spatiu-clienti/modalitati-plata/

placeUpdate 12.03.2020
Adaugat: 12-03-2020 13:37

În luna martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei

În fiecare an, pe 22 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Tema acestui an „Apa și schimbările climatice” evidențiază legătura inseparabilă dintre resursele de apă și schimbările climatice ale Planetei. Calotele glaciare se topesc, nivelul mărilor și oceanelor este în creștere, în unele regiuni fenomenele meteorologice extreme și precipitațiile sunt tot mai frecvente, în timp ce altele se confruntă cu valuri de căldură și secetă extreme.

Pe măsură ce populația globală crește, la fel se întâmplă și cu cererea de apă, aspecte care epuizează resursele naturale și dăunează mediului înconjurător. Schimbările climatice, poluarea apei și risipa enormă de apă conduc către cea mai mare provocare globală de astăzi: lipsa apei potabile.

Tocmai de aceea, la nivel mondial, trebuie adoptate urgent soluții care să prevadă economisirea apei si utilizarea inteligentă a acesteia, atât în agricultură, industria energetică sau cea alimentară, precum și un management mai eficient în sistemul de gospodărire și securitate a apelor.

Nu ne putem permite să așteptăm. Fiecare are un rol de jucat.

Apa este cea mai prețioasă resursă a noastră pe care trebuie să o utilizăm cât mai responsabil. Nu ne putem permite să așteptăm. Toată lumea are un rol de jucat. În viața noastră de zi cu zi, putem face pași surprinzător de ușor de făcut pentru a proteja resursele de apă și mediul înconjurător.

Rolul Apă Ilfov și Programul Operațional Infrastructură Mare

Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, în acord cu Strategia Uniunii Europene pentru o dezvoltare sustenabilă a comunităților, proiect care va asigura finanțare europeană pentru patru sectoare importante din țara noastră: infrastructura de transport, protecţia mediului, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică.

Compania Apă Ilfov și Ministerul Fondurilor Europene au semnat contractul de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020. Valoarea proiectului este de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui județ din România pentru realizarea infrastructurii de apă și canalizare. Prin intermediul proiectului vor beneficia de acces la apă sigură din punct de vedere calitativ și cantitativ 193.246 locuitori, iar 148.239 de familii vor fi conectate la rețeaua de canalizare.

Beneficiarii acestui proiect major sunt locuitorii următoarelor comune și orașe ilfovene: Balotești, Bragadiru, Brănești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Domnești, Glina, Jilava, Grădiștea, Gruiu, Măgurele, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Pantelimon, Periș, Petrăchioaia, Tunari.

SĂ PREȚUIM APA!

Two young boys carrying water walk down a road next to an IDP camp near the town of Jowhar, Somalia, on December 14. Fighting between clans has displaced more than twelve thousand people near the town of Jowhar, Somalia. Many have sought temporary shelter near an African Union military camp in the area, who are currently providing security for the IDPs.
PHOTO / Tobin Jones
https://www.worldwaterday.org/2020-home/share/we-cannot-afford-to-wait/

placeUpdate 11.03.2020
Adaugat: 11-03-2020 12:41

Anunț suspendare activitate casierii Apă Ilfov și audiențe sediu central

În contextul riscului de răspândire a infecției cu coronavirus, activitatea tuturor casieriilor Apă Ilfov va fi întreruptă în perioada 12-22 martie 2020, precum și audiențele susținute la sediul central al companiei.

Pentru a rămâne, în continuare, în legătură cu dvs., vă punem la dispoziție următoarele modalități de contact și plată a facturilor:

Transmitere informări/cereri/sesizări/contracte/documente: [email protected], fax 0374.205.204 și telefon 0374.205.200

Transmitere solicitări de branșare/racordare: [email protected]

Transmitere solicitări de emitere acord preluare ape uzate: [email protected]

Modalități de plată a facturilor:

PayPoint, Zebrapay, UN-DOI

Plata online pe www.acilfov.ro

Aplicația mobilPay Wallet, aplicație mobilă care poate fi descărcată gratuit din Google Play sau AppStore

Plata prin internet banking/mobile banking de la BRD. Detalii pe www.mybrdnet.ro

Plata prin ordin de plată: BRD: Cont RO02BRDE445SV36801914450 sau BCR: Cont RO82RNCB0091124743540001

Plata prin Direct Debit de la BCR. Detalii de www.bcr.ro

Plata la terminalele ROBO de la BRD.

placeUpdate 10.03.2020
Adaugat: 10-03-2020 09:38

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Spălați-vă mâinile de multe ori

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute

Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile ,puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul

Momentan, nu există cercetări științifice  care  evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot  preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar  impotriva bacteriilor nu împotriva virusului.

Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave

Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea  măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat  cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.

Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

Organizația Mondial a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafețe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.

Animalele de companie nu transmit coronavirus

În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie  să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă și săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.

Cine este predispus la complicaţii severe ale bolii?
Deşi trebuie investigat mai amănunţit modul în care 2019-nCoV afectează oamenii, pana acum persoanele vârstnice şi cele care prezintă afecţiuni medicale preexistente (diabet, boli de inima) par să fie mai expuse riscului de a dezvolta boli severe.

Cum se răspândește virusul?
Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă, secreţii nazale. Este importantă exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, când strănutaţi sau tuşiţi, apropiaţi gura de partea inferioară a cotului sau folosiţi şervetele pe care aruncati-le imediat la coşul de gunoi. Spălaţi-vă cât mai des pe mâini şi folosiţi geluri antibacteriene pe bază de alcool.

Cât rezistă virusul pe suprafeţele exterioare?
Nu se ştie exact cât poate rezista virusul pe suprafeţele exterioare, deşi informaţiile preliminare sugerează că 2019- nCoV poate supravieţui câteva ore sau chiar mai mult. Dezinfectanţii pe bază de clor, alcool, pot ucide virusul.

Care este diferenţa dintre boala cauzata de 2019-nCoV şi o răceală/gripă?
Persoanele infectate cu 2019-nCoV sau persoanele răcite sau gripate, dezvoltă de obicei simptome respiratorii precum tusea, febra, secreţii nazale. Chiar dacă multe dintre simptome sunt asemănătoare, acestea sunt cauzate de viruşi diferiţi. Este dificil să se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma dacă cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Cât este perioada de incubaţie a virusului?
Perioada de incubaţie este perioada dintre momentul infectării şi debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubaţie variază între 1-12.5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfecţionate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date.

Se poate ca 2019-nCoV să fie contractat de la o persoană infectată, dar care nu prezintă simptome?
Conform rapoartelor recente este posibil ca persoanele infectate să fie infecţioase înainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza datelor disponibile în prezent, persoanele care prezintă simptome cauzează răspândirea nCoV

Link-uri utile:

https://www.mai.gov.ro/utile/

https://www.dspilfov.ro/

https://isubif.ro/local/

placeUpdate 09.03.2020
Adaugat: 9-03-2020 16:01

Se sistează apa în localitatea Ciolpani, joi, 12 Martie

În data de 12.03.2020 (joi), în intervalul orar 09:00-14:30, se vor desfășura lucrări de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în comuna Ciolpani. În acest interval, serviciul de alimentare cu apă va fi întrerupt.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 18.02.2020
Adaugat: 18-02-2020 13:34

Anunț sistare apă potabilă în localitatea Balotești

În data de 24.02.2020 (luni), în intervalul orar 12:00-15:00, serviciul public de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt în localitatea Balotești, întrucât în acest interval vom desfășura lucrări de montare a unui nou generator de energie electrică la stația de pompare apă potabilă.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.

placeUpdate 17.01.2020
Adaugat: 17-01-2020 15:01

Au fost avizate prețuri noi pentru serviciile de apă-canalizare în localitățile Clinceni, Dragomirești Vale și Periș

Prețul pentru serviciul de apă potabilă distribuită în comuna Clinceni: 3.38 lei fără TVA/ mc.

În comuna Dragomirești Vale, tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare-epurare au fost modificate astfel:

3.38 lei fără TVA/ mc – prețul pentru apă potabilă produsă, transportată și distribuită;

1.94 lei fără TVA/ mc – tariful pentru canalizare-epurare.

Costul serviciului de canalizare-epurare pentru comuna Periș: 1.94 lei fără TVA/ mc.

Prețurile au fost avizate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și vor fi aplicate la facturare începand de luna viitoare.

placeUpdate 20.12.2019
Adaugat: 20-12-2019 14:35

Echipa Apă Ilfov îți urează Sărbători fericite!

In Noul An ne dorim sa fim mai buni pentru ca tu să fii mai mulțumit de serviciile pe care le livrăm zi de zi.

Îți mulțumim pentru suport și fidelitate!

Sărbători fericite!

Echipa Apă Ilfov

placeUpdate 09.12.2019
Adaugat: 9-12-2019 12:06

Anunț sistare apă potabilă în localitatea Măgurele

Începând de mâine, 10.12.2019, ora 20:00 și până la data de 11.12.2019, ora 07:00, serviciul public de alimentare cu apă potabilă va fi întrerupt, întrucât în acest interval vom desfășura lucrări de modernizare a rețelei publice de distribuție.

Mulțumim consumatorilor pentru înțelegere.