Update 12.04.2019

place Update 12.04.2019
April 12, 2019 9:00 pm

Rețeaua publică de canalizare vacuumatică din localitatea Jilava este pregătită să fie pusă în funcțiune, pe străzile MORII și MIERLARI.

Așteptăm toți cetățenii de pe aceste străzi să depună, la punctul nostru de lucru local – Șos.Giurgiului, nr.215, documentația necesară obținerii avizelor de racordare la rețea.

Sistemul de canalizare cu vacuum este un sistem mecanizat de transport a apelor uzate. Spre deosebire de canalizarea gravitațională clasică, sistemul folosește presiunea diferentială de aer pentru transportul apelor uzate și toată rețeaua de canalizare este sub vacuum, adică sub o presiune negativă. Astfel, sistemele de canalizare vacuumatică folosesc, pentru transportul apei uzate, diferența de presiune între presiunea atmosferică (1 bar) și presiunea negativă (0,5 – 0,7 bar) din canalul colector, fluidele putând fi transportate și în contrapantă.

La un grup de mai mulți utilizatori (locuințe), se montează un cămin de colectare ermetic, îngropat, iar în cazul localității Jilava toate aceste cămine sunt instalate în afara proprietăților, pe domeniul public. Apa reziduală este colectată gravitațional de la fiecare utilizator până la căminul de colectare, racordul interior fiind astfel asemănător cu cel de la rețelele gravitaționale.

Noutati