Update 03.07.2020

place Update 03.07.2020
July 3, 2020 12:28 pm

NU IROSIȚI APA! FOLOSIȚI-O CU MĂSURĂ!

În această perioadă de secetă și valuri de căldură extremă, care a generat o creștere excesivă a consumului de apă din rețeaua publică, se impune adoptarea unui program special de furnizare, în scopul refacerii rezervelor de apă potabilă din localități.

În acest context, solicităm tuturor consumatorilor să utilizeze apa de la rețeaua publică strict pentru uz casnic și să renunțe la utilizarea apei potabile în activități agricole sau de grădinărit.

Utilizarea apei fără măsură conduce în mod inevitabil la imposibilitatea capacităților Operatorului de pompare a apei în regim de debit și presiune normale.

Potrivit legislației în vigoare (legea 241/2006 republicată), apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.

Pentru satisfacerea altor nevoi, cum ar fi udatul spațiilor verzi, al grădinilor, spălatul piețelor și al străzilor, spălarea autovehiculelor, consumul tehnologic al unităților industriale etc., se va utiliza cu precădere apă industrială și/ sau apă din surse proprii.

Vă mulțumim pentru înțelegere și contăm pe sprijinul dvs. de a NU IROSI APA!

Noutati